Դիպլոմային Բնական կաշվի սպառողական հատկությունները
Բովանդակություն
Ներածություն
Գլուխ 1. Բնական կաշվի կարևորագույն հատկությունները և դրանց ձևավորման գործոնները
1.1 Տարբեր կենդանիների մաշկի կառուցվածքը՝ որպես պատրաստի կաշվի որակի գործոն
1.2 Կաշվի մշակման տեխնոլոգիական գործընթացները և դրա հատկությունների միջև եղած փոխադարձ կապը
1.3 Կաշվի հատկությունների ուսումնասիրության մեթոդները
Գլուխ 2. Կոշիկի երեսամասի և ներբանամասի համար օգտագործվող բնական կաշվի փորձաքննություն
2.1 Կոշիկի երեսամասի համար օգտագործվող բնական կաշվի տեսականու և հատկությունների ուսումնասիրություն
2.2 Կոշիկի ներբանամասի համար օգտագործվող բնական կաշվի փորձաքննություն
2.3 Բնական կաշվի որակի համալիր հետազոտութոյւններ ըստ նյութական և գեղագիտական հատկությունների
Եզրակացություն
Հատված
Կաշվի արտադրությունը շատ կարևոր բնագավառ է և նպատակ ունի կենդանիների սպանդից ստացված հումքից ստանալ կաշի, որը օգտագործվում է տարբեր իրերի պատրաստման համար:
Հայտնի է, որ կաշին օգտագործվում է կոշիկի, հագուստների, կաշվեգալանտերային և այլ իրերի արտադրության համար: Կաշվից պատրաստված իրերը ունեն համալիր դրական հատկանիշներ, որոնք դժվար է ստանալ սինթետիկ եղանակով: Օրինակ, կաշվի ադսորբցիոն ունակությունը, պայմանավորում է դրանցից պատրաստված իրերի հիգիենիկ հատկությունները, ջերմապաշտպանությունը, առաձգականությունը և բարձր ամրությունը՝ ապահովելով արտադրանքի բարձր շահագործական արժանիքները:
Որակական բարձր հատկություններով օժտված ապրանքների անընդհատ աճող պահանջարկը աշխարհում, կաշվի արդյունաբերության առաջ դնում է այնպիսի խնդիրներ, որ արտադրվող ապրանքները լինեն մրցունակ, ունենան բարձր որակ, արտաքին գեղեցիկ տեսք, տեսականու մշտական նորացում և ընդլայնում:
ժամանակակից զարգացած գիտատեխնիկական առաջընթացը կաշվի արդյունաբերությանը հնարավորություն է տալիս լուծելու իր առջև դրված խնդիրները և հասնել դրանցից ստացվող ապրանքների որակի արմատական բարելավման:
Գրականության ցանկ
1. Մարգարյան Ս.Մ. Կաշվի և մորթու մշակման տարրական տեխնոլոգիա, Երևան 1997
2. Մարգարյան Ս.Մ., Մարմարյան Յու. Գ.- Կաշվի և մորթու քիմիա և տեխնոլոգիա -1-ին մաս, Երևան 2010
3. Մարգարյան Ս.Մ., Մարմարյան Յու. Գ.- Կաշվի և մորթու քիմիա և տեխնոլոգիա .2-րդ մաս- Դաբաղանյութեր և դաբաղում, Երևան 2017
4. Հ. Վ. Պողոսյան, Կաշի կոշկեղեն ապրանքների ապրանքագիտություն Երևան 1970,
5. Սարատիկյան Ս. Լ “Ապրանքագիտության հիմունքներ”, Երևան. 2002թ
6. Մարգարյան Ս.Մ., Պետրոսյան Ա.Վ. Կաշվի կոլագենի մոդիֆիկացիան մելեմի և մելամինցիանուրատի մեթիլօլ ածանցյալներով // Ենիկալոպյանական ընթերցումներ. Թեզիսների ժողովածու. ՀՊՃՀ. Երևան. – 2001.
7. Иванова В.Я. Товароведение и экспертиза кожевенной продукции, Вильсон Д. Химия кожевенного производства. Гизлегпром, М., Л., 1935, том 2, 490 с.
8. Метелькин А.И., Кузьмина Е.В. Дубление кожи солями циркония. Сб. “Кожевенная промышленность”, ЦНИТИЛегпром, серия Х, инф.5, 1962.
9. Фукин В.А. О комплексе свойств, определяющих комфортность обуви. /В.А. Фукин, Д.О. Сакулина, В.В. Костылева / Кожевенно-обувная промышленность, 1994, №1-2, с.37-38
10. Шаповал Н.И. Влияние влаги и тепла на релаксационные процессы в коже / Н.И. Шаповал, М.П. Куприянов // Известия высш. учеб завед. Технология легкойпром-ти. 1968. — №4. — С.96-99
11. Справочник кожевника (сырье и материалы) / Афонасьева Р.Я, Афонская Н.С., Бернштейн М.М. и др.; под ред. K.M. Зурабяна. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984.-384с.