diplom.am

077 42 73 23 email` [email protected]

Թարգմանչական աշխատանքներ

Մատչելի գներով, կարճ ժամկետներում, բարձրակարգ մասնագետների կողմից

Պատվիրել

Դիպլոմային Պարենային անվտանգության բարձրացման ուղիները ՀՀ-ում

Բովանդակություն
Ներածություն
Գլուխ 1. Պարենային անվտանգության հայեցակարգային և մեթոդաբանական մոտեցումները
1 Պարենային անվտանգության հիմնախնդրի ծագումը, էությունը և դրա վրա ազդող գործոնները
1.2 Պարենային անվտանգության հայեցակարգի ընդունման անհրաժեշտությունը և նպատակները
Գլուխ 2. Պարենային անվտանգության ապահովման ուղղությունները ՀՀ-ում
2.1 Ագրոպարենային համակարգի կայուն զարգացման հիմնական ուղղությունները ՀՀ-ում
2.2 Սննդամթերքի անվտանգության, ֆիզիկական և տնտեսական մատչելիության ապահովումը
Գլուխ 3. Պարենային անվտանգության հիմնախնդիրները ՀՀ-ում և դրանց լուծման հիմնական մոտեցումները
3.1 ՀՀ-ում պարենային անվտանգության հիմնախնդիրները գլոբալացման պայմաններում
3.2 Պարենային անվտանգության հիմնախնդիրների լուծման հիմնական մոտեցումները ՀՀ-ում
Եզրակացություններ և առաջարկություններ

Հատված
Յուրաքանչյուր երկրի պարենային անվտանգությունը համարվում է ապահովված, եթե առկա է տնտեսության զարգացման այնպիսի մակարդակ, որն երաշխավորում է բնակչության համար առողջապահական (ֆիզիոլոգիական) նորմերին համապատասխանող սննդամթերքի ֆիզիկական ու տնտեսական մատչելիությունը և բացառում արտակարգ իրավիճակներում պարենային ճգնաժամերի առաջացումը: Դա հնարավոր է իրագործել միայն այնպիսի պետական միասնական քաղաքականության իրականացման շնորհիվ, որը կերաշխավորի մրցունակ ագրոպարենային համակարգի կայացումը, տարածքային համաչափ զարգացումը, արտակարգ իրավիճակներում պարենային ճգնաժամերի առաջացման կանխարգելումը, մակրոտնտեսական կայունությունը, բնակչության սնուցման լիարժեքությունը, սննդամթերքի ինքնաբավության անհրաժեշտ մակարդակը, ինչպես նաև սոցիալապես խոցելի խմբերի հուսալի պաշտպանվածության իրականացումը` հնարավորինս բացառելով շրջակա միջավայրի վրա բացասական ներգործությունը և ապահովելով բնական ռեսուրսների հավասարակշռված օգտագործումը:

Գրականության ցանկ
1. ՀՀ օրենքը Պարենային անվտանգության մասին, 2002թ.
2. ՀՀ Պարենային անվտանգության ապահովման հայեցակարգ,
3. Հայաստանի հանրապետության գյուղի և Գյուղատնտեսության 2010—2020 թվականների կայուն զարգացման Ռազմավարություն
4. Սամվել Ավետիսյան, Հայաստանի Հանրապետության ագրարային շուկայի ձևավորման հիմնախնդիրները անցումային տնտեսության պայմաններում- Եր. «Վահան» էջ 132:
5. Ավետիսյան, Հայաստանի գյուղատնտեսությունը և ագրովերամշակումը;-Եր. Լիմուշ հրատ., 2010:
6. Ավետիսյան Ս., Արիստակեսյան Ա., Գյուղատնտեսության պետական աջակցությունը զարգացած երկրներում, Եր. «Գիտելիք» 2008, էջ 237−242:
7. Բայադյան Ա. Հ., ՀՀ գյուղատնտեսական արտադրության զարգացման հիմնախնդիրները և դրանց լուծման ուղիները, Եր.: ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ., 2013, 144 էջ:
8. Գրիգորյան Կ. Ա., Պարենային անվտանգության ապահովման և աղքատության նվազեցման հիմնախնդիրների լուծման ուղիները ՀՀ-ում, Եր.: ՀՊԱՀ, 2011.-250 էջ:
9. Կ. Գրիգորյան, Պարենային և առաջին անհրաժեշտության պարենային ապրանքների շուկաների բնորոշ գծերը « 2015թ.
10. Է.Գ. Հարությունյան, Տնտեսական անվտանգությունը Հայաստանի Հանրապետության ազգային անվտանգության համակարգում, Տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության սեղմագիր, Երևան 2008,


Էջ 66 Գին 28000 Պատվիրել